Våldta ett par kvinnor och bli rik. Det är signalen som svenskt rättssystem just nu sänder till alla potentiella våldtäktsmän.

Visserligen säger lagstiftningen att kvinnan ska ge sitt samtycke till samlag, men om hon inte gör det och om mannen inte kan hejda sina djuriska lustar så finns det ändå en möjlighet att tjäna sig en hacka på det. Dessutom betydligt mer än vad de utsatta kvinnorna kan tänkas få i skadestånd.

En ung man dömdes i oktober 2017 till tre år och tre månaders fängelse för att tillsammans med sin bror ha kidnappat och våldtagit två kvinnor under tortyrliknande förhållanden vid två separata tillfällen. I ett av fallen fritogs kvinnan från ett källarutrymme i en massiv polisinsats efter ett dygn.

Tre år och tre månader var alltså straffvärdet för de avskyvärda handlingar som männen utförde. Hovrätten skärpte senare straffet till fyra och ett halvt års fängelse och la också till att mannen skulle utvisas från Sverige efter avtjänat straff.

I både tingsrätten och hovrätten bedömdes han vara över 18 år, men mannen begär resning i Högsta domstolen, nya undersökningar av Rättsmedicinalverket genomförs och en ny genomgång av mannens identitetshandlingar visar då att han är yngre än 18 år. I själva verket var han 15 och 16 år vid tiden för de tortyrliknande våldtäkterna han utsatte kvinnorna för.

En ny dom i Hovrätten med straffrabatt på grund av mannens unga ålder medför att han suttit fängslad 14 månader längre än vad han skulle enligt den nya domen och är därmed berättigad skadestånd. 840 000 kronor anser JK att han ska ha. Nästan en miljon efter att ha våldtagit två kvinnor under tortyrliknande former. Hur det gick med utvisningen kan jag däremot inte hitta någon information om, men då det inte stod något om det i nya domen borde den ju varit struken tänker jag.

Straffrabatten är ett hån mot alla offer. Att dessutom ge den här gärningsmannen ett skadestånd på uppemot en miljon kronor är ett ännu större hån mot hans offer. Hans handlingar kan inte förmildras av hans unga ålder. Den gärning han utsatte kvinnorna för. Den dödsskräck och förnedring de kände under timmarna han och hans bror plågade dem förmildrades inte av hans unga ålder. Det faktum att han dessutom är fri att vistas ute bland allmänheten och begå nya brott nu är också oroväckande. Ännu mer oroväckande är att staten dessutom belönat honom med många tusenlappar efter det avskyvärda brott han begått. Sverige är verkligen de kriminellas paradis ur flera aspekter, men tyvärr är det på bekostnad av offren och alla andra hederliga människor som önskar att kunna få leva ett liv i trygghet.