Söker på ”Grupp för kvinnor som inte får ligga”.

Incels – så livsfarliga är männen som hatar kvinnor blir första träffen på Google och sedan fortsätter de med andra förslag på just frustrerade män.

 

Jag gör en ny sökning. ”Finns det kvinnliga incels-grupper?”

I incel-forum tänker många att det finns en orättvisa eftersom de tror att även kvinnor som de anser är oattraktiva kan ha sex när de vill. Från början var det en blandning av människor i incel-rörelsen men numera finns det nästan bara heterosexuella män på forumen.

Ingen träff där heller och efter att ha försökt med många olika formuleringar gör jag ett sista desperat försök att se om kvinnor organiserar sig i grupper för att hata män när de inte får ligga.

”Frustrerad b*tterf*tta som inte fått ligga på ett tag söker likasinnade”. Google tyckte att det var på sin plats med en varning här och meddelade att jag kunde få se nakenhet och sexuellt innehåll om jag fortsatte. Nu var det ju inte det jag var ute efter, utan min fråga var om det fanns någon grupp för bittra kvinnor liknande de som bittra och sexuellt frustrerade män kan organisera sig i när de inte får ligga.

Vad jag kan få fram så verkar det ändå rätt dött på den fronten. Sverige är ett av världens incelstätaste länder, men det verkar ändå bara vara män som står för den organiserade sexuella frustrationen och bitterheten, vilket jag ändå finner synnerligen intressant. Hur kommer det sig egentligen att män organiserar sig i grupper där de spyr ur sig hat och hot för att de inte får tillgång till kvinnors kroppar i den mån de anser sig ha behov och rättigheter till? Samtidigt så borde det ju också finnas ett stort antal kvinnor som också ofrivilligt lever ett liv utan tillgång till sexuellt umgänge med en man, varför har inte dessa också organiserat sig i grupper med samma tema undrar jag?

Är det här en fråga om jämställdhet? Har de här männen formats genom arv och miljö till att tro att de har rätt att leva ut sin sexualitet med kvinnor, medan kvinnor har fostrats till att skämmas om ingen man vill ligga med dem och därför håller de tyst om det? Mäts manligheten i hur många kvinnor han har belägrat och mäts kvinnors värde i om någon vill ha dem?

Det handlar också om hur man ser på sina medmänniskor. Frustrationen hos dessa män tycks mest ligga i att de inte får ligga. De får inte använda kvinnans kropp för sin egen tillfredsställelse och därmed så hatar de alla kvinnor. Faktum är att de inte verkar så vänligt inställda till resten av paketet så att säga. Det som handlar om kärlek, tillit och gemenskap. Kanske skulle de ha bättre tur om de såg kvinnor som jämlikar. För även om man inte är intresserad av ett förhållande, oavsett om man är man eller kvinna, så finns det nog få som vill känna sig som en sexleksak i umgänget med någon annan.

Frågan om incels är naturligtvis för komplex för att ta upp i ett blogginlägg, men samtidigt kan jag inte låta bli att undra varför kvinnor inte har samma behov av att spy galla över män när de inte får ligga. Är könsrollerna så hårt manifesterade hos en del män att de faktiskt ser det som sin mänskliga rättighet att få ligga? Eller kan det vara så att de här grupperna av frustrerade män faktiskt hetsar varandra till ett allt större kvinnohat?