För någon vecka sedan greps 41 män för sexköp på Södermalm i Stockholm. De hade kunnat gripa fler, men hann inte säger polisen som bevakade de tre lägenhetsbordellerna.

 Tror de här männen verkligen att det här är något som kvinnorna ställer upp på frivilligt, eller struntar de i det. Kvinnor, ibland unga nog att kunna vara deras döttrar eller barnbarn och som de ofta inte kan kommunicera med eftersom de inte pratar samma språk. Tror de på allvar att en kvinna älskar sex i den grad att man vill ha ett löpande band av främmande män i sängen? Eller är det så att de helt enkelt struntar i vilket så de får möjlighet att tillfredsställa sig?

Jag hade ju kollat porr och blev kåt, försvarade sig en man med. En annan tog till en mer självömkande ton då han förklarade att han ju hade sparat pengar för att träffa henne och han nu skulle bli tvungen att ta resten av sina sparade slantar för att betala böterna. Tyvärr grabben så tycker jag inte ett dugg synd om dig. Tack vare sådana som du finns det fortfarande människohandel med kvinnor som tvingas sälja sina kroppar. Hur tror du de mår efter att du tagit dina sparade pengar för att våldta hennes kropp? Det skulle inte bara vara böter, du och alla andra män som utnyttjat henne skulle tvingas ge henne skyhöga skadestånd för det ni utsatt henne för. Kvinnors kroppar är ingen handelsvara. Inte ens när de annonseras ut på olika websidor till försäljning. De här kvinnorna ni utnyttjar och våldtar är nämligen människor av kött och blod, med samma möjlighet till att känna känslor som era egna mammor, systrar, fruar eller döttrar.

Det är inte olagligt att sälja sex i Sverige, men det är olagligt att köpa. Det finns fängelse i straffskalan, men ofta handlar det om dagsböter om man blir fälld för att ha köpt sex. Ett alldeles för lindrigt straff i min mening eftersom det oftast handlar om att man tvingar sig på kvinnor som faktiskt inte alls vill det här, utan tvingats sälja sina kroppar. Varför klassas inte sexköp i de fallen som våldtäkt undrar jag? De kvinnor som lurats eller hotats in i sexhandeln av andra som ägnar sig åt koppleri för att tjäna pengar på deras kroppar blir ju faktiskt utsatta för det ena övergreppet efter det andra, dag ut och dag in. Varför ska de här kvinnornas känslor vara mindre värda när man bedömer brotten mot dem? Få kvinnor säljer sina kroppar för sin egen njutning, men desto fler män köper dem för sin tillfredställelse. Den lyckliga horan är en myt som nog främst sexköparna intalar sig finns, men är det inte dags att lagen ser prostitution för vad det egentligen är de flesta gångerna, nämligen rena övergrepp?